Gang van zaken en veilingreglement

Wie biedt meer?

De veiling, gang van zaken

Door middel van verkoop van kavels (aangeboden artikelen of diensten) en giften wordt de opbrengst van de veiling gerealiseerd. De bezoekers/kopers ontvangen bij binnenkomst een koopnummer. Naam, adres en e-mailadres worden gelinkt aan het koopnummer.

Download vast uw koopnummer registratie om direct bij binnenkomst bij Sportcentrum de Kloek uw na inlevering hiervan uw koopnummer te ontvangen.

De veilingmeester zal in een sneltreinvaart de kavels per opbod verkopen.
Door middel van het ophouden van het koopnummer biedt u op het getoonde artikel of genoemde dienst. Bij overhandiging van de kavel, tekent u voor de aankoop.
Binnen twee weken na de veiling ontvangt u een factuur voor de door u gekochte artikelen en/of diensten. Bovenop het bedrag van de gekochte kavels wordt 6% opgeld geteld, voor de kosten van de veiling. De factuur dient uiterlijk 15 december 2024 te zijn betaald.

De kavels

Voorbeelden van kavels: een taart (op afroep), een fles wijn, een krat bier, een koffiepakket, vlees(bon), levensmiddelenpakket, etc. maar ook: een avond oppassen, een gourmet of diner voor een x aantal personen bij u thuis, een uur tuin spitten, kunst, een theatrale wandeling voor x personen, een gezellige spelletjesavond bij je thuis voor x personen, een sport- of muziekclinic voor x personen en wat er verder kan worden bedacht. Bedrijven zijn ook van harte uitgenodigd om kavels aan te bieden, te denken aan iets uit uw eigen bedrijf. U kunt ook een financiële bijdrage geven. Kavels zijn niet: levende haven, auto’s, motoren, boten, inboedels, onroerend goed etc.

Wijklopers en kavels ophalen

Indien u aangeeft dat de kavel opgehaald dient te worden zal dat vrijdag 1 november overdag of
zaterdag 2 november voor 12.00 uur opgehaald worden door één van de wijklopers.

Inleveren van de kavels kan vrijdag 1 novemberr bij Sportcentrum de Kloek, tussen 19.00 en 21.00 uur en zaterdag 2 november  tussen 10.00 en 12.00 uur.

admin@gemeenschapsveilingbeemster.nl

Veilingreglement

 1. De minimale leeftijd van de bieder/koper is 18 jaar.
 2. Het veilen van de artikelen gebeurt per opbod: het opgeld bedraagt 6% ten laste van de koper.
 3. Er wordt op de veilingavond geveild met koopnummers. Iedere bezoeker krijgt bij entree een kopersnummer. Dit nummer wordt met uw naam en adres in de administratie opgenomen. Wilt u een bod doen op een koopje, dan steekt u  uw koopnummer omhoog. De afslager bepaalt de hoogste bieder, zijn/haar nummer wordt dan genoteerd en in de administratie opgenomen.
 4. Van kavels die niet direct meegenomen kunnen worden, maken wij tegoedbonnen, die u ontvangt als u de kavel koopt. Middels deze tegoedbonnen kunnen de koper en schenker afspraken maken over wanneer iets opgehaald kan worden of plaats vindt.
 5. Indien u een kavel heeft gekocht ontvangt u een koopkaart met het kavelnummer in tweevoud, één koopkaart gaat ondertekend terug om in de administratie te worden opgenomen.
 6. Alle kavels die fysiek aanwezig zijn zullen dezelfde avond door de koper worden meegenomen.
 7. Goederen die niet worden verkocht, vervallen aan de Gemeenschapsveiling.
 8. Betalingen geschieden niet op de avond zelf. U ontvangt van ons een factuur welke u kunt over maken op rekening NL20RABO0341398470 van Stichting Gemeenschapsveiling Beemster o.v.v. het factuurnummer / uw koopnummer.
 9. De beslissing van alle combinaties in de catalogus berust bij het bestuur van de stichting.
 10. De artikelen worden verkocht in de staat waarin zij zich bevinden ( staat van nieuw).
 11. Als een aangeboden keezavond,  werkdag, levering op afroep of iets dergelijks binnen een jaar na de veiling nog niet door de koper is afgenomen verjaart het aangebodene, tenzij onderling door schenker en koper anders is overeengekomen.
 12. In onvoorziene gevallen beslist het bestuur van de stichting.

Vrijwilligers

Om de veiling te kunnen realiseren zijn veel vrijwilligers nodig. Wil jij je ook aanmelden als vrijwilliger, vul dan het contactformulier in.

De vrijwilligers zijn onmisbaar voor de veiling, het flyeren, het ophalen van de kavels, de hulp in de zaal bij inschrijven, kavels brengen, presenteren, bezorgen bij de kopers, de cateringhulp, de hulp bij administratie.